Σπύρος Σιαμπλής

Μια ακόμα ραψωδία του Μπερνάρ, μια ακόμα ανατροπή του Παναθηναϊκού και… συνεχίζουν ακάθεκτοι!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για το one man show του Μπερνάρ Ντουάρτε απέναντι και στη Λαμία, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει το… χαβά του κάνοντας το καθήκον του και το 3Χ3 στη μάχη για τον φετινό τίτλο!

Στο ίδιο έργο θεατές… Η Λαμία ήρθε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για να κάνει την ζημιά, είδε τον Παναθηναϊκό να της κάνει «δώρο» το προβάδισμα, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Μπερνάρ Ντουάρτε.

Με τον Βραζιλιάνο «μάγο» της μπάλας να παίρνει την ομάδα του… από το χέρι και να την οδηγεί σε μια ακόμα νίκη, ξανά με ανατροπή, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής της επικράτησης των «πράσινων» με 3-1, που θα μπορούσε να είχε και μεγαλύτερη έκταση!



Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αποβάλλει το... χούι που έχει παρουσιάσει στα playoffs, αφού δέχτηκε και πάλι γκολ στην πρώτη φάση του αντιπάλου του, σε μια ακόμα περίπτωση αρκετά νωρίς, με την αμυντική του συμπεριφορά να είναι πολύ κακή.

Εν προκειμένω, ο Κώτσιρας έκανε το λάθος, ο Ακαϊντίν δεν το διόρθωσε κάνοντας πίσω βήματα απέναντι στον Σλίβκα και κάπως έτσι η ομάδα της Φθιώτιδας προηγήθηκε στο 14’. Με τα «φαντάσματα» από το μεταξύ τους 2-2 στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League να κάνουν την εμφάνισή τους.

Η πρώτη διαφορά, ωστόσο, ήταν πως η ομάδα του Φατίχ Τερίμ κατάφερε να βγάλει αντίδραση άμεσα και να απαντήσει, με τον Τσέριν να παίρνει την ασίστ από τον Αράο, μετά από φοβερή μπαλιά… τρύπα του Μπερνάρ, για το 1-1, στο 18ο λεπτό.

Μετά το ημίωρο, δε, όπου κατάφερε να βρει τον τρόπο για να κάνει περισσότερες φάσεις απέναντι στον καλοστημένο και ενίοτε «ταμπουρωμένο» αντίπαλό του, θα μπορούσε να κάνει τον… άσο από ημίχρονο. Ωστόσο, η προσπάθεια του Σπόραρ λίγο πριν την ανάπαυλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κοσέλεφ...

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε όπως και το πρώτο, ουσιαστικά. Με τους γηπεδούχους να έχουν τα ηνία, αλλά το άγχος να μην φεύγει από τη Λεωφόρο, λόγω κάποιων κενών στα μετόπισθεν, κυρίως από την δεξιά πλευρά, και φυσικά λόγω του… 1-1.

Παναθηναϊκός: Το blog του Σπύρου Σιαμπλή για τη νέα νίκη με ανατροπή και… σφραγίδα Μπερνάρ

Για να αναλάβει δράση ο Μπερνάρ και να πιστοποιήσει πως, αν τελικά ο τίτλος καταλήξει στον Παναθηναϊκό, θα φέρει μεγάλο μερίδιο για αυτό χάρη στην συνολική του απόδοση μέσα στην χρονιά.

Μια τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 60’ και ένα αριστουργηματικό πλασέ στο 87’ έδωσαν τέλος στη… σεμνή τελετή, οδηγώντας το «τριφύλλι» στο… αυτονόητο «τρίποντο», τρίτο συνεχόμενο στο μίνι πρωτάθλημα, μαζί με το ξέσπασμα της κερκίδας σε πανηγυρισμούς.

Τι να γράψει κανείς, αλήθεια, για την νέα ραψωδία του Μπερνάρ; Νέα καθώς, για όποιον τυχόν το λησμονεί, ο 31χρονος μέσος έχει βάλει ήδη άλλα δύο γκολ με τον ΠΑΟΚ, ενώ έχει δώσει από μια ασίστ κόντρα σε Ολυμπιακό και Άρη, μόνο στα πέντε ματς των playoffs!

Παράλληλα, συνολικά, έφτασε τα εννιά τέρματα στο πρωτάθλημα και 10 στη σεζόν ενώ έχει βγάλει και ισάριθμες ασίστ, μετά από 46 εμφανίσεις σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις...




Προφανώς και τίποτα δεν έχει κριθεί για τον Παναθηναϊκό ακόμα, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της διαδικασίας. Νίκες σαν τη χθεσινή, ωστόσο, είναι προαπαιτούμενες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πλέον, όπως και επτά ημέρες, πριν οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους άλλη μια εβδομάδα, στην οποία θα μπορέσουν να ανασυνταχθούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα για να βγάλουν την επόμενη «υποχρέωση».

Ξανά απέναντι στη Λαμία, αυτή την φορά στο… παραδοσιακά εχθρικό για αυτούς «Αθανάσιος Διάκος», έχοντας βέβαια -ιδανικά- ακόμα καλύτερη απόδοση αμυντικά, περισσότερη αποτελεσματικότητα επιθετικά και γενικά, μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή τους.

Για να επιβεβαιώσουν πως είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι… πρέπει προκειμένου, όντας κοντά στην κορυφή, να διεκδικήσουν τον τίτλο στα ντέρμπι της τελικής ευθείας. Εκεί όπου έχουν αποδείξει πως και ξέρουν, αλλά και μπορούν να τα καταφέρουν!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x